Krishantering och krisövningar

Sätt din verksamhet på prov med en övning


För att testa hur krisplanen i en verksamhet fungerar är det bra att genomföra övningar. Det finns olika typer av övningar och vi hjälper er med det som passar er bäst, stort som smått. Vi har stor erfarenhet av att vara med och arrangera alla typer av krisövningar. Vi har markörer och står även för make up när det behövs för att göra det ännu mer verklighetstroligt.

 

SKRIVBORDSÖVNINGAR

Skrivbordsövning är en enkel övning då bara ni i verksamheten involveras.  Ni kan vara i era egna lokaler eller i ett konferensrum hos oss. Tillsammans genomför vi övningen kring ett givet senario. 


SIMULERINGSÖVNINGAR

Simuleringsövningar är en lite större aktivitet, ofta med externa aktörer som kommer med inspel under övningens gång. I denna övning befinner man sig ofta i ett par rum och med en spelplan som inte är helt given.   

SAMVERKANSÖVNINGAR

Samverkansövningar sker i samarbete med räddningstjänsten och blåljusenhet. Det är stora övningar där man sätter stora delar av verksamheten på prov under mycket realistiska förhållanden. Ofta involverar vi även markörer som får make up.

Markörer med smink gör allt mer verklighetstroget


Vi har markörer till er övning vilka bidrar till att hela aktiviteten blir verklighetstrogen. De sminkas och blir en stor del av helheten. Nedan finns ett bildgalleri. Vi varnar känsliga tittare - det är blod, svett och tårar.

Rättigheter till bildmaterialet tillhör Ekfelt Management AB och kopiering utan godkännande kan komma att anmälas.

Brand i garage

Iscensatt anlagd brand i garage i samarbete med räddningstjänst och blåljusenhet. Aktiviteten ägde rum i ett stort köpcentrum och 15 markörer deltog och fick agera svårt skadade men också avlidna.  

Brand i höghus

På tolfte våningen i ett otillgängligt utrymme låg en svårt skadad person, klämd under en tung fläkt som inte men mankraft kunde flyttas. Samtidigt pågick en bran i samma utrymme. Det blev ett dramatiskt senario.

Gasexplosion i restaurang

I denna övning iscensattes en gasexplosion i en restaurang.